Mootorivahetus

Senini oli Study lehte serveerinud Plone sisuhaldustarkvara. Paraku puudub sellel programmil haldaja, kes FreeBSD operatsioonisüsteemi jaoks tarkvarauuendusi väljastaks, mistõttu viimane Plone versioon FreeBSD-le on eelajalooline ning mitmedki turvauuendused puuduvad siiani.
Lisaks on Plone kirjutatud Pythoni programmeerimiskeeles, mis minule kui seda keelt mittetundavale inimesele teeb süsteemimuudatuste tegemise ja lehe kohandamise keeruliseks. Samuti vajas Plone oma tööks Zope tarkvara, mis kippus aeglaseks jääma ning lehekülgede kuvamine oli koormav nii külastajale kui serverile.
Kõike eelnevat arvestades sai kogu leht ringi kolitud WordPressi tarkvarale. WordPressi uuendamine toimub aktiivselt, samuti on see kirjutatud PHP keeles, mille muutmine minule oluliselt mugavam ja lihtsam on.
Ümber on tõstetud kogu sisu, säilitades nii palju kui vähegi võimalik vana lehekülje struktuuri ja kujundust. Igale lehele on lisatud ka seal olnud failid, kuid failide laadimise lingid on WordPressi ja Plone erineva ülesehituse tõttu muutunud ning kõik vanad otselingid konkreetsetele failidele paraku enam ei tööta. Ei pea seda väga suureks kaotuseks sest tegelikult oleks siiski korrektne viidata sisuleheküljele, mitte otse PDF-failidele.
Samuti on siia lehele kokku tõstetud vahepeal http://it.risk.ee all olnud sisu ning see domeen on ka kustutatud.
Olen teadlik, et paljud materjalid on lehel vananenud, kuid kahjuks pole leidnud ei aega ega ka motivatsiooni nende uuendamiseks. Sellegipoolest jätsin kogu info endisel kujul alles, et muudelt lehtedelt tulevad viited katki ei läheks. Ehk ka uuendused kunagi saabuvad.